CRONICA III CORREBOCS
Diumenge 12 d’abril a les 9 del matí a la població de l’Ordal arrenquen conjuntament les dues distàncies, 15 i 31 quilòmetres, és la a la segona prova puntuable per la 3ª Lliga de Curses de Muntanya Gran Penedès, lliga que inclou la nostrada Neanderthal.
Aquesta cursa l’organitza l’Ateneu Ordalenc, l’Ajuntament de Subirats i l’associació Crestabocs. És una dura cursa que recorre les muntanyes d’Ordal i corona cims emblemàtics com el Crestabocs, el Puig d’Agulles i el Montcau.
Consta d’un desnivell positiu acumulat de 1.300 metres per la distancia llarga i de 550 metres per la distancia curta.
En aquesta edició han representat AEMDEKP a la cursa de 31km: Ivan Olvera, Tomàs Lopez , Ton Colom i Àngel Jiménez i a la cursa de 15 km: Toni Argelich i Nur Vilches (Semàfor).
El dia naixia amb una temperatura ideal per córrer, la cursa comença en pujada fent un petit recorregut pels carrers del poble per estirar corredors abans dels corriols. De seguida però s’entra en terreny muntanyós, alternant petits trams de pista amb algun corriol per acabar agafant la baixada fins al primer avituallament on començaria un autèntic trencacames que duraria fins al km 9,5 resseguint tot el tallafocs, amb un conjunt de sis pujades curtes però amb una forta inclinació i les respectives baixades molt tècniques i pedregoses.
Molt interessant i patidora, la pujada al Crestabocs, que acabava 1,5 kms i 200 metres i escaig de desnivell positiu, que podies acabar amb el repic de campana al fer cim! imatge icònica de la cursa ordalenca.
A partir d’aquí tot baixada pels de la de 15km fins al poble.
A partir d’aquí desconec el recorregut llarg , però transcric resum de la crònica dels Corremperlaterra.
Els de la cursa llarga seguien pel corriol sense agafar el trecall que dirigia al poble. vorejant-lo per agafar la segona gran pujada del recorregut, una pista en forma de zig-zag d’1,5 kms i 150 metres positius que precedia una lleugera baixada, primer per pista i després per corriol, que menaria a una riera seca, un tram molt divertit i diferent però on era dificultós córrer amb fluïdesa degut al dibuix inestable del terreny i al cansament de les cames…
Passat aquest tram s’arriba a una pujadeta especialment inclinada pel marge de la riera, aquest any amb l’ajuda d’una corda. A partir d’aquí, uns pocs metres resseguint la carretera i la pujada visualitzant una antiga torre de vigilància que enllaçava una llarga baixada per corriols de gairebé quatre quilòmetres.
Al km 23, començava la llarga pujada de tres quilòmetres a Puig d’Agulles el punt més elevat de Subirats i, evidentment, també de la cursa. La calor era l’altre enemic a véncer, quedaven encara dues fortes pujades fins al cim del Montcau on de segur s’acusava l’esgotament d’una cursa molt més dura del que indica el seu desnivell.
Des del Montcau s’encaren els últims tres quilòmetres de la cursa. Una baixada només interrompuda per una última sorpresa en forma de pujada, no excessivament llarga, però amb una inclinació notable…
Per finalment arribar al poble per gaudir de la cervesa i la magnifica botifarra que els voluntaris havien preparat.
Molt bona organització! voluntaris sempre atents, amb un bon tracte al corredor, aportant un gran nombre d’avituallaments, complerts i amb un bon desplegament, bon marcatge de camins, amb ocs d’humor com el maniquí prenent el sol al cim del Crestabocs! Serveis complerts oferint cafeteria, guarda-roba, wc, fisioterapeuta, dutxes…
Cursa molt recomanable!
Bon paper d’AEMDEKP, aquests són els resultats:
CORREBOCS 31KM
IVAN OLVERA BAENA, 8 general i 5 de categoria, 3’10’54
TOMAS LOPEZ POLO, 20 general i 5 de categoria, 3’33’10
TON COLOM MASSANA, 37 general i 24 de categoria, 3’47’2
ANGEL JIMENEZ VIZARRO, 82 general i 49 de categoria 4’10’34
CORREBOCS 15KM
TONI ARGELICH CABALLERIA, 30 general i 2 de categoria, 1’39’26
NUR VILCHES, 72 general i 42 de categoria, 1’54’21


Les fotos