El passat diumenge 13 de maig de 2012 vaig participar a la 13ª Caminada Popular de l’Anoia que organitza el grup de lleure La Clau, i que enguany ha tingut lloc a la vila de Piera. El recorregut d’aquesta edició era de 19,6 quilòmetres amb un desnivell de 742 metres. La sortida va tenir lloc al parc que hi ha al costat del camp de futbol de Piera. Vaig començar la caminada a les 7:30 en punt amb un cel una mica tapat i una temperatura bastant fresca. Per sortir de Piera, la ruta programada ens va fer passar per la font del Prat, les Flandes i creuar la carretera B-224 per sota. Al Falguerar vam trobar el primer avituallament. Després vam enllaçar una sèrie de camins i pistes fins arribar a la Serra de la Tardana, ja amb una mica més de 7 quilòmetres a les cames, on teníem una merescuda pausa per esmorzar. Fins aquest punt el cel es va mantenir tapat i amenaçant una pluja que finalment no va arribar. O sigui, va fer la temperatura justa per abordar els desnivells de pujada del camí. Ja amb la panxa plena, el sol va fer acte de presència i ja no ens va deixar fins l’arribada. La caminada va continuar pel camí de Ca n’Aguilera i fins la Plana, tot seguint camins i pistes adornats per un paisatge verd i frondós. Els últims quilòmetres van ser per dins Piera, passant pel davant del col·legi, per sota l’estació de tren i per un dels carrers principals de la vila fins tornar al parc d’Isaac Berroya. I per acabar del tot, una camiseta tècnica de record, aquest any d’un color vermellós. Un any més, i ja porto quatre edicions participant-hi, hem gaudit d’una bona caminada, ben organitzada, ideal per passar un matí de diumenge en contacte amb la natura i fent gana per dinar! A veure a on anirem l’any vinent??
Comentaris: Jordi Casals

Les fotos