L’últim cap de setmana de juliol va tenir lloc a Benasc el Trail de l’Aneto, primera prova que des de l’any 2008 te lloc en la modalitat d’autosuficiència. Fins a Benasc es van desplaçar els corredors de l’AEMdeKP i les seves famílies, per prendre la sortida a la cursa de 42 km. i 1950 mt. de desnivell positiu, que tot passant per un recorregut molt variat de corriols i camins del Parc Natural Posets-Maladeta, trova el punt culminant de la cursa, al Port de la Picada de 2.477 mts. El recorregut que surt del Passeig dels Til•lers a Benasc passant pel Pla de Senarta, s’en enlaira fins als Banys de Benasc per perdre alçada tot seguit, vorejant els Llanos del Hospital; des d’aquí el camí va pujant per guanyar màxima alçada al control situat al Port de la Picada i emprendre la tornada fins a Benasc. Els corredors que van participar-hi vàren ser: Quico Torres i Toni Argelich amb 6h. 01min., Eduard Iglesias 6:04, Angel Bescos i Samuel González 7:37, Francesc Torres 8:10, Jordi Martin 9:53, en Cesc Castells que es va tenir de retirar per lesió i en Santi Arias retirat per indisposició.